vete bröd

136 kalorier/1 portioner
5440 kalorier/40 portioner
ingredienser
150 gram smör 80%
5 dl mini mjölk
850 gram vete mjöl berik
50 gram färsk jäst
1 dl hermesetas lätt strö
1/2 tsk fint havs salt
10 gram karde mumma
100 gram lätt margarin
1 dl hermesetas lätt strö
30 gram kanel
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt socker salt och kardemumma. Mätt upp mjölet och blanda i tills smeten blir smidig.
3. Låt jäsa i ca 30 min under bakduk
4. Tag upp degen och lägg den på ett mjölat underlag och knåda den smidig. Skär degen i fyra delar och kavla ut dem till platta av långa "kakor"
5. bre på lättan på botten strö över socker och sedan kanel och rulla sedan ihop till en "korv"
6. skär upp så du får ut 40 bullar och låt dem jäsa under bakduk i 40 min.
7. Pensla ev med ägg och grädda sen i ugnen på 250°C i 5-8 min
Kommentarer
Trackback