ricotto och prosciutto prioger

4 portioner 628 kalorier
1 portioner 157 kalorier
Ingredienser:
1,0 ricottaost 3,5 dl
2,0 st Ägg rått
5,0 gram Vitlök
0,5 dl (riven) Parmesanost hårdost 30% fett riven
25,0 gram Mozzarella. färskost
2,0 tsk (Finhackad) Persilja blad
25,0 gram Parmaskinka
1,0 salt och peppar
1,0 dl Vetemjöl oberik
1,0 1 boll pizzadeg
1,0 florsocker 1 tsk
1. Sätt på ugnen på 200˚
2. Blanda ricottan med 1 äggula, vitlök, parmesan, mozzarella, persilja, prosciutto, salt och peppar i en stor skål.
3. Mjöla en arbetsyta. Dela pizzadegen i 6 bitar. Rulla ut bitarna till ungefär 15 cm stora runda plattor.
4. Vispa upp det andra ägget tillsammans med lite vatten. Pensla runt kanterna på degen för att få den att fästa bättre. Vik ihop till en halvmåne. Nyp försiktigt ihop kanterna för att säkra fyllningen inuti.
5. Lägg pirogerna på ett bakplåtspapper. Häll i florsockret i det uppvispade ägget och pensla på pirogerna.
6. Gör tre hål i mitten av pirogerna med en kniv, så att ångan kan komma ut. Annars kan pirogerna "explodera" i ugnen.
7. Grädda i ca 20 min, tills pirogerna får en gyllenbrun färg.
Kommentarer
Trackback