hamburger bröd


22 portioner 2640 kalorier
1 portioner 120 kalorier



ingredienser
4 1/2 dl mini mjölk
0.3 dl raps olja oberik
12 gram torr jäst
1 1/2 tsk hermesetas lätt strö
10 dl vete mjöl oberik
0.8 tsk fint joderat salt



1. Värm mjölken till den angivna temp. som det står på jästpakatet

2. Blanda mjölk, jäst och olja

3. Blada de torra ingredienserna

4. Nu blandar man allt tillsammans till en smidig deg, om ev. mer mjöl behövs kan man hälla i det

5. Jäs degen i 30 min

6. Knåda och kavla ut till ca 1 cm tjock och ta en runda mått (tex ett glas) och tryck ut hamburgebröden, gör om prociduren tills degen är slut

7. Jäs degen igen 30 min

8. Sätt in bullarna i ugen på 250°C i 5-8 minuter, sen är det klart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0