frukt och bär tårta

10 bitar
150 kalorier/bit
ingredienser
3 ägg
1 dl hermesetas lätt strö
3/4 dl vete mjöl
1/2 dl grahams mjöl
1 tsk bak pulver
1 tsk vanilj socker
fyllning
1 1/2 dl kesella lätt 1%
250 gram jord gubbar
frukt och bär exempel physalis nektariner jordgubbar
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Bred kvarg på den undre botten. Mosa jordgubbarna med sockret och fördela det över. Lägg på den andra botten. Bred över resterande kvarg och dekorera med frukt och bär i skivor eller halvor.
Kommentarer
Trackback